Δενδραλίδη Λίνα Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Πτυχιούχος Παντείου Παν/μίου, Master Γνωσιακή Επιστήμη Παν/μίου Αθηνών, Μέλος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

 

Βιογραφικό

H Λίνα Δενδραλίδη είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πρώτο της ακαδημαϊκό πτυχίο της απενεμήθη από το Cambridge A.P.U. στην Αγγλία αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα στην Ψυχολογία το 2005.

Επιπλέον έχει περαιτέρω μετεκπαιδεύσεις στη «Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία»(οργάνωση Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. υπό τη διεύθυνση του Κ. Στεφανή που πραγματοποιήθηκε στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο), «στη Συμβουλευτική Γονέων και στην εκπαίδευση-συντονισμό Σχολών Γονέων» (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων), «στην θεραπεία Τραύματος με τη μέθοδο E.M.D.R.»(Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, Σ.Ε.Ψ.), «σε Θέματα Ειδικής Αγωγής: Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία» (οργάνωση Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και «στη θεραπεία μέσω των εικαστικών Τεχνών- Art Therapy στην υγεία και στην εκπαίδευση»(οργάνωση B.H.C).

Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της στην μετεκπαίδευση για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία το 2006 (Cooperativa Sociale, C.S.I.S.E.)

Επαγγελματικά έχει εργασθεί στο Δίκτυο Υπηρεσιών για την απασχόληση «Φτιάχτο Μαζί μας» του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών συντονίζοντας ομάδες και παράλληλα παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη ατομικά. Στο πλαίσιο των υπευθυνοτήτων της, συμμετείχε στην οργάνωση και λειτουργία πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, Δήμους και Πολιτιστικούς Συλλόγους με στόχο την Κοινωνική Επανένταξη ανθρώπων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Στη συνέχεια εργάσθηκε ως Ψυχολόγος-Στέλεχος Δημιουργικής Απασχόλησης σε Κέντρο Ημέρας με κύρια αρμοδιότητα την οργάνωση και το συντονισμό ομάδων δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ψυχική νόσο( Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)

Στη συνέχεια απασχολήθηκε ως Ψυχολόγος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου στα πλαίσια του προγράμματος Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας Ο.Τ.Α) παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία συντονίζοντας ομάδες Γονέων ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Έχει υπάρξει επιστημονική συνεργάτης σε σχολεία, φροντιστήρια & παιδικούς σταθμούς αναλαμβάνοντας την παρατήρηση παιδιών, την παρέμβαση στην τάξη, τη Συμβουλευτική Γονέων, καθώς και την εποπτεία παιδαγωγών.

Έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά και στον Τύπο σε θέματα που άπτονται του ευρύτερου φάσματος της Ψυχικής Υγείας. Από το 2009 διατηρεί γραφείο ως Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια όπου βλέπει παιδιά, εφήβους, γονείς και ενήλικες, κάνοντας επιπλέον συνεδρίες αυτογνωσίας - Art Therapy τόσο με άτομα όσο και με ομάδες.

Παρακολουθεί συστηματικά συνέδρια, σεμινάρια και βιωματικές ομάδες που ενημερώνουν την πρακτική της στο χώρο της Ψυχικής Υγείας. Παρέχει καινοτόμες ψυχολογικές υπηρεσίες όπως ψυχολογική υποστήριξη στο χώρο μαιευτηρίων, Ξενοδοχείων, εταιριών, κρουαζιερόπλοιων, εκπαιδευτικών δομών, χώρων Τέχνης & Πολιτισμού, θεάτρων και χώρων αναψυχής.

Ψυχική Υγεία

 

Κατεβάστε το βιογραφικό

Κάλεσε τώρα στο Τηλ. 697 2057 977
... και αξιοποίησε μια απο τις υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης
Δενδραλίδη Λίνα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Bsc., Msc.
Πτυχιούχος Παντείου Παν/μείου
Master Γνωσιακή Επιστήμη, Παν/μείου Αθηνών
Μέλος Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων