Το καλύτερο μέρος για να πετύχεις είναι εκεί που είσαι με ό,τι έχεις .. Κοίταξε μέσα σου, εκεί έχεις όλα όσα σου χρειάζονται !

Δενδραλίδη Λίνα
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Bsc., Msc.

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΠΕΔΙΑ ή ΑΞΟΝΕΣ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ (ΥΛΗ) ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΓΕΙΑ! ΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΦΑ ή ΒΗΤΑ ΛΟΓΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΔΙΑ (ΨΥΧΙΚΟ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ) ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ (ΣΩΜΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΣ Η ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ-ΠΑΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ.

*Η λέξη ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ προέρχεται από την Ελληνική λέξη ΟΛΟΝ-ΣΥΝΟΛΟΝ. Χρησιμοποιήθηκε από τον Arthur Koestler η λέξη ΟΛΟΝ σε μια προσπάθεια να δείξει πώς δρουν τα συστήματα ως ΟΛΟΝ ενώ είναι τα ίδια, μέρη ενός μεγαλύτερου ΟΛΟΥ. Έτσι βρίσκουμε ότι κάθε όλον έχει δυο διαφορετικές τάσεις: Μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ τάση να λειτουργεί ως μέρος ενός μεγαλύτερου όλου και μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ τάση να διατηρεί τη δική του χωριστή αυτονομία. Τα δυο αυτά συστήματα που περιγράψαμε ως ΟΛΟΝ, μπορεί να είναι χωριστά οικοσυστήματα ή χωριστά κύτταρα, δείχνοντας ότι για την υγεία σε όλα τα επίπεδα των οργανισμών, αυτές οι αντίθετες αλλά συμπληρωματικές τάσεις πρέπει να είναι σε δυναμική ισορροπία. Πρέπει να υπάρχει αρμονία μεταξύ ολοκληρωτικού και αυτόνομου που κάνει το όλο σύστημα ευέλικτο και ανοιχτό στις αλλαγές.